0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

The Art of Tea: Afternoon Tea

  • Geplaatst op
  • Door Judith Van Ouytsel
  • 0
The Art of Tea: Afternoon Tea

Een heerlijke Engelse gewoonte om zichzelf te verwennen op een speciale namiddag, voor een verjaardag of een uitje met vrienden en vriendinnen.

Afternoon Tea

 

 

Een heerlijke Engelse gewoonte om zichzelf te verwennen op een speciale namiddag, voor een verjaardag of een uitje met vrienden en vriendinnen.

 

Rond 1840 heeft hertogin Anna Van Bedford deze gewoonte in het leven geroepen, in die periode werd de lunch vrij vroeg geserveerd en het diner ruim laat, dat maakte dat ze in de namiddag echt wel een tussendoortje kon gebruiken en vroeg ze de kokkin om wat kleine boterhammetjes en zoet te voorzien. Het werd een vaste gewoonte en als ze in de namiddag vriendinnen op bezoek kreeg om de laatste roddels uit te wisselen werden ook zij verrast op die heerlijke tussendoortje.

 

Tegen de eeuwwisseling was het uitgegroeid tot een sociaal evenement waarbij de mooiste jurken en hoeden tevoorschijn kwamen en soms speelde er zelfs een orkestje op de achtergrond. De tafels tonden rijkelijk gevuld met sandwiches met komkommer en ham, scones, cake, gebakjes. En natuurlijk mochten de grote zilveren theepotten met sterke zwarte thee niet ontbreken.

 

Op zaterdag en zondag kan je na reservatie genieten van een echte Afternoon Tea in onze koffiebar. Zoals bij iedere Afternoon tea mogen er geen Engelse sandwiches, scones met clotted cream & jam ontbreken. Daarna komen er nog heerlijke gebakjes en fijne dessertkoekjes. Aangepast met verschillende soorten thee. Voor de niet theedrinkers is er uiteraard koffie voorzien.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »