0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

The Art of Tea: Theebloemen

  • Geplaatst op
  • Door Judith Van Ouytsel
  • 0
The Art of Tea: Theebloemen

Een heerlijke ontdekking van smaak en schoonheid.

Teaflowers - Theebloemen

 

 

Een heerlijke ontdekking van smaak en schoonheid.

 

De theebloem is gemaakt van fijne witte thee (Bai Hao Yin Zhen, Silver needle) uit het bergachtige gebied van de Chinese provincie Fujian. De thee heeft zijn naam te danken aan de fijne topjes met fijne zilverachtige dons die gebruikt worden om de theebloemen te maken. De topjes “tea buds” van de theeplant, komen opgerold tevoorschijn in een dunne zilverachtige dons om het ongeopende theeblad te beschermen, zodat alle krachtige stoffen mooi bewaard blijven.

 

De populaire “eerste pluk” van de witte thee is de meest exclusieve oogst van het jaar.  De thee wordt geplukt in het begin van de lente en zorgt zo voor een opvallende kwaliteit en smaak.

 

Ontdek de smaak

De smaak van witte thee is licht en zoet met een fris fruitig aroma, de verschillende soorten exotische bloemen die zich in het hart van de theeblaadjes bevinden zorgen voor een steeds verschillende ervaring.

 

Hoe maak je de theebloem:

Stap 1 Verwarm water (ongeveer 500ml) tot max 85°C en giet het in een glazen theepotje.

Stap 2 Leg de theebloem voorzichtig in het warme water en langzaamaan beginnen de theeblaadjes zich te ontvouwen en komt de bloem tevoorschijn.

Stap 3 Na enkele minuten afhankelijk van de soort die je hebt gekozen is de thee klaar om te drinken. Er zijn 2 tot 3 infusies mogelijk met dezelfde bloem.

Geniet van de heerlijke smaak en het mooie tafereel in uw theepotje.

 

Houten kistje met 6 theebloemen Creano 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »