0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

The Art of Tea: Green Tea

  • Geplaatst op
  • Door Judith Van Ouytsel
  • 0
The Art of Tea: Green Tea

Leer meer over de kunst van het thee zetten in onze reeks over "The Art of Tea".

Green Tea - Groene Thee

 

 

De groene theeplant, die in het wild een boom kan worden, behoort tot de familie van de Camellia. De altijd groene plant heeft donker groene nerven in een lederachtig blad.

 

Er zijn 2 belangrijke theeplanten: de Camellia Sinensis en de Camellia Assamica. Voor groene thee worden de fijne groen jonge blaadjes geplukt en daarna gedroogd. De theeblaadjes worden gedroogd door ze te wokken of te stomen, voordat ze gerold worden. Door ze te wokken blijven de theeblaadjes hun mooie groene kleur behouden en worden ze niet koperrood zoals de zwarte thee. Afhankelijk van de variëteit, de regio en de plukperiode wordt de infusie lichtgeel tot donkergroen.

 

Yunnan FOP

 

De thee uit de bergen van Zuid-Yunnan in China, waar er een mistig en vochtig klimaat heerst, geeft een aromatische en fijne smaak. Alleen de jongste blaadjes worden geplukt en verwerkt op de traditionele manier. Het resultaat is een zacht en aromatische smaak met lichte aarde tonen typisch voor de groene thee uit Yunnan.

 

Om ten volle van dit heerlijk kopje te kunnen genieten:
Warm water op tot 75-80°C
Gebruik 4-5 theelepels thee voor 1liter water
Laat de blaadjes 3-4 minuten infuseren

Enjoy!

 

 

Yunnan FOP is verkrijgbaar in onze winkel en op de webshop.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »